Φωτογραφία: Stockfood/Visualhellas.gr
Αποθήκευση για αργότεραΔεν είναι μια απλή πατατοσαλάτα, αλλά ένα πρωτότυπο γεύμα ή ένα εξαιρετικό ορεκτικό αν μοιραστεί σε περισσότερους.
Υλικά
- 1 κιλό πατατούλες νέας εσοδείας (μικροσκοπικές πατάτες με πολύ λεπτή φλούδα)
- 200 γρ. καπνιστός σολομός ή καπνιστή πέστροφα, σε μέτρια κομμάτια
- 250 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού
- 1 γεμάτη κουτ. σούπας μουστάρδα Maille Wholegrain
- 1 κουτ. γλυκού ξερός κόλιανδρος, χοντροκοπανισμένος
- λίγο μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 60 ml ελαιόλαδο
- λεμονοχυμός, κατά βούληση
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Πλένουμε πολύ καλά τις πατατούλες και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Σκεπάζουμε με άφθονο κρύο νερό και προσθέτουμε αλάτι και το δαφνόφυλλο. Bάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βράζουμε τις πατατούλες μέχρι να μαλακώσουν (για περίπου 30 λεπτά). Ελέγχουμε αν έγιναν τρυπώντας τες με ένα ξυλάκι για σουβλάκι - πρέπει να τις διαπερνά με ευκολία. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά, ευρύχωρη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τις πατάτες, τον κόλιανδρο, τη μουστάρδα και μπόλικο αλατοπίπερο και σείουμε το σκεύος για λίγο μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν οι πατατούλες. Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Το σπανάκι θα μαγειρευτεί μέσα στα δικά του υγρά τα οποία πρέπει να εξατμιστούν. Πασπαλίζουμε με ελάχιστο μοσχοκάρυδο και αποσύρουμε. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο.
Σερβίρουμε στα πιάτα, μοιράζουμε το σολομό και ραντίζουμε με όσο λεμόνι θέλουμε.