Φωτογραφία: Stockfood/Visualhellas.gr
Αποθήκευση για αργότεραΣερβίρουμε με πουρέ πατάτας και λαχανικά στον ατμό.
Υλικά
- 4 μπριζόλες χοιρινές, από σπάλα, με το κόκαλο (πάχους περίπου 2 εκ.)
- χυμός από 2 πορτοκάλια
- ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
- 1 σκελίδα σκόρδου, κοπανισμένη
- 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille Dijon originale
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + 2 κουτ. σούπας επιπλέον
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τις 2 κουταλιές λάδι, το σκόρδο και το δεντρολίβανο. Βάζουμε τις μπριζόλες και ανακατεύουμε ώστε να βραχούν καλά από τη λιγοστή μαρινάδα. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες (ή ιδανικά 8 ώρες). Ενδιαμέσως, τις γυρνάμε για να μαριναριστούν ομοιόμορφα.
Βγάζουμε τις μπριζόλες 15 λεπτά πριν από το ψήσιμο. Τις στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι (προτιμότερο αντικολλητικό) σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και βάζουμε τις μπριζόλες (αν δεν χωράνε όλες μαζί, τις ψήνουμε σε δύο δόσεις διαιρώντας τα υλικά). Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα και αλατοπίπερο και ψήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Τις σερβίρουμε ζεστές με πουρέ πατάτας και λαχανικά στον ατμό. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.