Φωτογραφία: Stockfood/Visualhellas.gr
Αποθήκευση για αργότεραΈνα εύκολο ορεκτικό για τα επίσημα τραπεζώματά μας.
Υλικά
- 16 έτοιμες ψημένες ταρτελέτες ή βολ-ο-βαν ή άλλα μικρά ταρτάκια
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού αρακάς κατεψυγμένος
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού καλαμπόκι κατεψυγμένο
- 1 μέτριο κολοκυθάκι, σε μικρά καρέ
- 1 μικρό φινόκιο, σε ψιλά καρέ
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. τσαγιού μαγιονέζα Maille Fine
- 1 κουτ. σούπας σχοινόπρασο ή μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- λίγο ξύσμα λεμονιού
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
Διαδικασία
Βάζουμε μια μέτρια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Μόλις κοχλάσει ρίχνουμε τον αρακά και βράζουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε και το κολοκυθάκι και τα βράζουμε όλα μαζί για άλλο 1 λεπτό. Τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό και παγάκια για να σταματήσει ο βρασμός και να διατηρήσουν ζωηρό το χρώμα τους. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν πολύ καλά πάνω σε πετσέτα.
Παράλληλα, σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε στο λάδι το φινόκιο για 10 - 15 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει (δεν πειράζει αν κρατάει και λίγο). Το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, το σχοινόπρασο και το ξύσμα. Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο, να δέσουν τα αρώματα και οι γεύσεις για περίπου 1 ώρα.
Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τις ταρτελέτες με το μείγμα. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι.