Φωτογραφία: Stockfood/Visualhellas.gr
Αποθήκευση για αργότεραΕύκολο, νοστιμότατο και ζουμερότατο, καλύτερο από πολλών εστιατορίων.
Υλικά
- 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille Wholegrain
- 50 ml χυμός λεμονιού
- 1/2 κουτ. γλυκού μέλι ανθέων
- μερικοί κόκκοι μπαχάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου εγκαρσίως στη μέση, έτσι ώστε να έχουμε 4 πιο λεπτά φιλέτα. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με τη 1 κουταλιά από το μετρημένο λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε τα φιλέτα και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (όχι τη δεύτερη κουταλιά λάδι) και ανακατεύουμε ελαφρώς να πάνε παντού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 6-7 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο (ελέγχουμε κόβοντας ένα κομμάτι). Αν χρειαστεί προσθέτουμε 1-2 κουταλιές νερό κατά το ψήσιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πετάμε τα μπαχάρια και τη δάφνη και περιχύνουμε με τη 1 κουταλιά λάδι. Ελέγουμε το αλατοπίπερο.
Σερβίρουμε με λαχανικά βραστά ή του ατμού.