Φωτογραφία: Stockfood/Visualhellas.gr
Αποθήκευση για αργότεραΗ λεπτής γεύσης καβουρόψιχα σε μια σαλάτα δροσερή και φίνα.
Υλικά
- 2 μικρές πράσινες σαλάτες
- 2 κονσέρβες ψίχα καβουριού, στραγγισμένες
- το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- χυμός και ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- 1 μέτριο αγγούρι (δροσερό από το ψυγείο)
- 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα Maille fins gourmet
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος ή δυόσμος (ή μείγμα αυτών)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τις σαλάτες, αφαιρώντας τυχόν σκληρά μέρη και τα στραπατσαρισμένα φύλλα. Πλένουμε τα τρυφερά φύλλα, τα στεγνώνουμε πολύ καλά με πετσέτα ή σε ειδικό «στεγνωτήρα» σαλατικών, αν διαθέτουμε, και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια με το χέρι.
Καθαρίζουμε το αγγούρι, το κόβουμε κατά μήκος στη μέση και αφαιρούμε με ένα κουταλάκι τα σπόρια, αν υπάρχουν. Κόβουμε το αγγούρι σε μικρούς κύβους. Βάζουμε τους κύβους αγγουριού σε ένα σουρωτήρι και τους αλατίζουμε ελαφρώς. Τους αφήνουμε στην άκρη για περίπου 15 λεπτά να στραγγίξουν λίγο.
Στη συνέχεια, ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το λάδι, το λεμόνι (χυμό+ξύσμα) και το μυρωδικό της επιλογής μας. «Διπλώνουμε» μέσα στη σος τα φύλλα της σαλάτας. Προσθέτουμε το αγγούρι, τα κρεμμυδάκια, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε και πάλι ελαφρώς να αρτυθεί η σαλάτα. Τη βάζουμε σκεπασμένη με μεμβράνη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ώστε να γίνει δροσερή.
Τη σερβίρουμε σε μπολ ή σε πιατέλα και θρυμματίζουμε με τα δάχτυλα την καβουρόψιχα από πάνω. Δεν ανακατεύουμε ώστε να αισθανόμαστε τη λεπτή γεύση του καβουριού χωριστά από την υπόλοιπη σαλάτα (τη χρησιμοποιούμε σαν θαλασσινό «καρύκευμα»). Τα υλικά θα ανακατευτούν ούτως η άλλως στο σερβίρισμα.
Συνοδεύουμε με: λεπτές φέτες φρέσκου ψωμιού