Δροσερή και αρωματική σαλάτα, συνοδεύει τέλεια ψητά κρεατικά και πουλερικά.
Υλικά
- 3 φλιτζ. τσαγιού κινέζικο λάχανο, ψιλοκομμένο για σαλάτα
- 3 μικροσκοπικά κολοκυθάκια
- 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας μέντας ή δυόσμου, χοντροκομμένα
- 2 μικρά καρότα, τριμμένα
- 1/3 φλιτζ. τσαγιού μαγιονέζα Maille Fine
- 1/2 κουτ. γλυκού μαραθόσπορος, κοπανισμένος
- 3 κουτ. σούπας ξινόγαλο
- 4 λεπτές φέτες μπέικον, σε ψιλά καρέ
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το μπέικον και το ψήνουμε στο λίπος που θα βγάλει μέχρι να ροδίσει καλά και να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε σε ένα πιάτο που έχουμε στρώσει με χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίξει από το περιττό λίπος.
Εν τω μεταξύ, βάζουμε το λάχανο σε ένα σουρωτήρι και το αλατίζουμε ελαφρώς. Το τρίβουμε απαλά με τις παλάμες μας ώστε να μαραθεί λίγο. Το αφήνουμε στο σουρωτήρι για 15 λεπτά. Κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε λεπτές φέτες και κάθε φέτα σε λεπτά μπαστουνάκια-στικς. Τα αλατίζουμε και αυτά και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους, για 15 λεπτά. Αυτό είναι σημαντικό για να μην βγάλουν τα υγρά τους μετά και νερώσει το ντρέσινγκ.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τη μαγιονέζα με το ξινόγαλο, το μαραθόσπορο και λίγο αλατοπίπερο μέχρι να ενωθούν. Βάζουμε το λάχανο, τα κολοκυθάκια και το καρότο και ανακατεύουμε καλά να καλυφθούν με τη σος. Προσθέτουμε τη μέντα ή το δυόσμο, ανακατεύουμε και πάλι και δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο. Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί. Το κολσλόου είναι τέλειο ως συνοδευτικό ψητών κρεατικών και πουλερικών.