Φωτογραφία: Stockfood/Visualhellas.gr
Αποθήκευση για αργότεραΜια πανεύκολη και πεντανόστιμη παρασκευή που θα λατρέψουν τα ψητά αλλά και τα τηγανητά θαλασσινά μας.
Υλικά
- 1 φλιτζ. τσαγιού μαγιονέζα Maille fine
- 2 κουτ. σούπας γλυκιά τσίλι σος (sweet chilli sauce – σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, στα ράφια με τα έθνικ προϊόντα -κοντά στη σόγια και στη τεριγιάκι σος)
- 1 κουτ. σούπας σόγια σος
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για το άρωμα)
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με ένα κουτάλι ή με το σύρμα. Βάζουμε το ντιπ στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, ώστε να σφίξει λίγο και να «δέσουν» οι γεύσεις.
Συνοδεύουμε σε: ψητά και τηγανητά θαλασσινά (καλαμαράκια, γαρίδες, καραβίδες κ.λπ.). Ταιριάζει επίσης με φιλέτο κοτόπουλου στη σχάρα ή στον ατμό.