Φωτογραφία: Stockfood/Visualhellas.gr
Αποθήκευση για αργότεραΗ διάσημη σάλτσα «1.000 islands» είναι τέλειο ταίρι για ψητές γαρίδες. Σας δίνουμε μία πολύ νόστιμη εκδοχή με υλικά προσβάσιμα.
Υλικά
- 16 μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες από κεφάλια και κελύφη*
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
Για τη σάλτσα
- 1 φλιτζ. τσαγιού μαγιονέζα Maille Fine
- 3 γεμάτες κουτ. σούπας κέτσαπ
- 1 κουτ. γλυκού γούστερ σος
- 1 κουτ. σούπας τσίλι σος ή 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο ή καυτερή πάπρικα
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1 κουτ. γλυκού κάππαρη, καλά ξεπλυμένη
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το γκριλ σε δυνατή θερμοκρασία. Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ, τις περιχύνουμε με το λάδι και τις αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε με τα χέρια να πάει παντού το λάδι και το αλατοπίπερο. Τις στρώνουμε σε ένα ταψί και τις βάζουμε να ψηθούν για 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν. Προσοχή: δεν τις ψήνουμε πολύ για να μη στεγνώσουν. Μόλις τις βγάλουμε τις περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.
Σάλτσα: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν. Σερβίρουμε τις γαρίδες ζεστές πασπαλισμένες με λίγο αλατοπίπερο και τον μαϊντανό. Συνοδεύουμε με τη σάλτσα σε μπολάκι.
* Συμβουλή Αφήνουμε μόνο τις ουρίτσες από τις γαρίδες για να μπορούμε να τις πιάνουμε και να τις βουτάμε στο ντιπ. Εναλλακτικά, τις περνάμε από μικρά καλαμάκια από μπαμπού ή άλλα καλαμάκια για τάπας.