Φωτογραφία: Stockfood/Visualhellas.gr
Αποθήκευση για αργότεραΈνα περιποιημένο «βρώμικο» για foodies.
Υλικά
- 4 μέτρια λουκάνικα, με πράσο ή με πορτοκάλι
- 2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτά φετάκια
- 1 κουτ. γλυκού μαραθόσποροι, κοπανισμένοι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille Dijon originale
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 μακρόστενα ψωμάκια καλής ποιότητας
- 2 κουτ. σούπας κέτσαπ
- 1 κουτ. γλυκού sweet chilli sauce
- 1 κουτ. γλυκού σάλτσα σόγιας
Για συνοδεία
- αριάνι ή γιαούρτι
Διαδικασία
Βάζουμε τα λουκάνικα σε κρύο αντικολλητικό τηγάνι και το τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τα ψήνουμε, χωρίς να τα χαράξουμε και χωρίς να βάλουμε λάδι, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να σκάσουν και να ροδίσουν μέσα στο λίπος που θα βγάλουν, για περίπου 10 - 15 λεπτά.
Παράλληλα, σε άλλο τηγάνι βάζουμε τα κρεμμύδια με 2/3 φλιτζ. τσαγιού νερό, το μαραθόσπορο και λίγο αλατοπίπερο, βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε τα κρεμμύδια να πιουν τα υγρά τους, ανακατεύοντας πότε-πότε, για περίπου 10 λέπτα. Προσθέτουμε το λάδι και το 1/4 της μουστάρδας και σοτάρουμε μέχρι να μελώσουν και να πάρουν σκούρο χρυσαφί χρώμα, για περίπου άλλα 10 λεπτά. Αποσύρουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κέτσαπ με τη σάλτσα σόγιας και τη sweet chilli sauce. Αλείφουμε τα ψωμάκια: τη μια πλευρά με το μείγμα κέτσαπ και την άλλη με την υπόλοιπη μουστάρδα.
Παραγεμίζουμε με τα κρεμμύδια και τα λουκάνικα. Απολαμβάνουμε μαζί με γιαούρτι ή αριάνι, για να «σβήσει» το πικάντικον της σύνθεσης.