Από το ψυγείο κατευθείαν στον φούρνο. Τα σάκχαρα του καρπουζιού καραμελώνουν και όλα τα αρώματα και οι γεύσεις εντείνονται. Δοκιμάστε το!
Υλικά
1/2 μέτριο καρπούζι, από το ψυγείο, σε φέτες πάχους 1,5 εκ.
λίγες σταγόνες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Διαδικασία
Για το ψητό καρπούζι στο γκριλ με λίγο ωμό ελαιόλαδο, προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ, στην υψηλότερη θερμοκρασία.
Απλώνουμε τις φέτες καρπουζιού στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να καραμελώσουν οι άκρες τους.
Ραντίζουμε το ψητό καρπούζι με μερικές σταγόνες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Προτάσεις σερβιρίσματος
Με φέτα ή άλλα τυριά της αρεσκείας μας, με φιστίκια Αιγίνης και ψωμί πολύσπορο.
Σε μπρουσκέτα: Ψήνουμε μία λεπτοκομμένη φέτα χαρουπένιου ψωμιού, την αλείφουμε με ελάχιστη μαρμελάδα πορτοκάλι, απλώνουμε μία φέτα κατσικίσιο τυρί, σπάμε λίγο τραγανό προσούτο ή μπέικον πάνω στο τυρί, βάζουμε ένα κομμάτι από το ψητό καρπούζι, μερικές σταγόνες λεμόνι, ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Σε σαλάτα: Κόβουμε κομμάτια από το ψητό καρπούζι (περίπου 3 φλιτζάνια) και ανακατεύουμε σε σαλατιέρα με 200 γρ. θρυμματισμένη φέτα ή άλλο λευκό τυρί της αρεσκείας μας, 250 γρ. πρασινάδες, λίγα φύλλα μέντας ή δυόσμου, 1 κουτ. σούπας μαυροκούκι, 3-4 κουτ. σούπας λαδολέμονο και σερβίρουμε.