Τα ψητά καρότα γίνονται ο τέλειος καμβάς για τις νοστιμότερες φθινοπωρινές σαλάτες στο τεύχος Νοεμβρίου, που κυκλοφορεί την Κυριακή, 12/11.
Υλικά
- 500 γρ. ψητά καρότα (βλ. συνταγή), σε ροδέλες πάχους 2 εκ.
- 2 μεσαία παντζάρια ωμά, καθαρισμένα, χοντροτριμμένα
- 2 ξινόμηλα σε κυβάκια
- 1/2 μάτσο καυκαλήθρες (ή δυόσμος), ψιλοκομμένα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το ντρέσινγκ
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 5 κουτ. σούπας χυμός πορτοκαλιού
- 50 γρ. ηλιόσποροι
Διαδικασία
Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ, περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.