Με την προσθήκη απλών υλικών στη σαλάτα μας δίνουμε φρέσκια γεύση και απίθανο άρωμα.
Υλικά
- 3 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε χοντρές φέτες 1
- μικρό κρεμμύδι ξερό, σε λεπτές φέτες
- 1 μέτριο αγγούρι, σε λεπτές φέτες
- 2 πιπεριές κέρατα πράσινες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτά μπαστουνάκια
- τα φύλλα από 10 κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 6-8 ελιές θρούμπες, χοντροκομμένες, χωρίς κουκούτσι
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη, καλά ξαλμυρισμένη και στραγγισμένη
- 200 γρ. φέτα, κατά προτίμηση Καλαβρύτων, κομμένη σε μέτριους κύβους
- 2 κουτ. σούπας ξίδι
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
- 1/2 κουτ. γλυκού μαυροκούκι (μοιάζει με το μαυροσούσαμο και το βρίσκουμε στα μπαχαράδικα)
- 1/4 κουτ. γλυκού σουμάκ (μπαχαρικό με βυσσινί χρώμα και όξινη γεύση, που το βρίσκουμε στα μπαχαράδικα και στα σούπερ μάρκετ)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια πιατέλα απλώνουμε τις ντομάτες, τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τις αφήνουμε να αρωματιστούν και να βγάλουν λίγα υγρά, μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και μυρωδικά. Τα προσθέτουμε στις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά. Σκορπίζουμε ομοιόμορφα τις ελιές, την κάππαρη και τη φέτα, περιχύνουμε με το λάδι και το ξίδι, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το μαυροκούκι και το σουμάκ και σερβίρουμε.