Με τα τραγανά αμπελοφάσουλα και τις ζουμερές λιαστές ντομάτες αυτή η χωριάτικη απογειώνεται.
Υλικά
- 1 κιλό αμπελοφάσουλα, καθαρισμένα
- 8 λιαστές ντομάτες, διατηρημένες σε λάδι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
- 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 μέτριο αγγούρι, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
- 10 - 12 ελιές Καλαμών, χωρίς το κουκούτσι
- 2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαρμυρισμένη και καλά στραγγισμένη
- 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 50 ml ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
- 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 150 γρ. φέτα πικάντικη, σε κυβάκια
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα αμπελοφάσουλα για 8 - 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μπολ με παγωμένο νερό για να σταματήσουμε το βρασμό και να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά, σκορπίζουμε τις ελιές, την κάππαρη, το βασιλικό, αλατοπίπερο και τη φέτα και ανακατεύουμε απαλά. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το ξίδι και το χυμό λεμονιού με ένα πιρούνι, περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.