Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΈνας ευφάνταστος τρόπος να αξιοποιήσουμε τα υπόλοιπα από το ψητό αρνί ή κατσίκι της Κυριακής.
Υλικά
- 250 γρ. πράσινη σαλάτα της αρεσκείας µας
- 150 γρ. αγκιναράκια λαδιού, κοµµένα στα δύο ή στα τέσσερα
- 2 - 3 πιπεριές τουρσί
- 2 µικρά ξερά κρεμμύδια (κατά προτίµηση κόκκινα), κομμένα σε φετάκια
- 1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
- 70 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδου (προαιρετικά) πολτοποιηµένη
- 1/2 κουτ. γλυκού µουστάρδα
- 200 γρ. ψαχνό από το υπόλοιπο ψητό αρνί ή κατσίκι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη σαλάτα, τα αγκιναράκια, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. Χτυπάμε στο μούλτι το ξίδι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο, και περιχύνουμε τη σαλάτα. Κόβουμε σε κομμάτια το ψητό, το προσθέτουμε στη σαλάτα, ανακατεύουμε ελαφρώς και σερβίρουμε.