Τραγανό λάχανο, χορταστικό αβοκάντο, μήλο και σελινόριζα. Σαλάτα που θυμίζει την κλασική Waldorf αλλά σε πιο σπιρτόζικη εκδοχή.
Υλικά
3 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένο λάχανο
1 ξινόμηλο, σε μικρά καρέ
1/2 φλιτζ. τσαγιού χοντροτριμμένη σελινόριζα (ή 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο)
2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο, σε καρέ
2 αυγά, σφιχτοβρασμένα, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
7-8 κλωνάρια φρέσκος κόλιανδρος (ή δυόσμος), ψιλοκομμένος
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το ντρέσινγκ
60 ml ελαιόλαδο
45 ml χυμός λεμονιού
1 κουτ. σούπας μουστάρδα, πικάντικη
οι σφιχτοί κρόκοι των αυγών της σαλάτας, λιωμένοι με το πιρούνι
ελάχιστη σκόνη τσίλι ή καυτερό μπούκοβο (αν θέλουμε)
Μυστικά
Αντί για τα ασπράδια αυγών, μπορούμε να βάλουμε τυρί της αρεσκείας μας, προτιμότερο φέτα.
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε χειμωνιάτικη σαλάτα με αβοκάντο, λάχανο, μήλο και σελινόριζα, σε μικρό μπολάκι ανακατεύουμε ελαφρώς τα υλικά του ντρέσινγκ, ώστε μόλις να αναμειχθούν (δεν τα θέλουμε ομογενοποιημένα, γιατί η σάλτσα θα μοιάζει με μαγιονέζα).
Κόβουμε τα ασπράδια των αυγών σε μικρά καρέ και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.