Κείμενο: Ντίνα Νικολάου
Φωτογραφία: Μέντζος
Αποθήκευση για αργότεραΕλαφρύ και χορταστικό φαγητό, ταιριάζει με βραστά χόρτα εποχής.
Υλικά
- 6 φιλέτα ή φέτες τόνου, 150 - 160 γρ. το καθένα*
Για τη σάλτσα
- 6 κουτ. σούπας μουστάρδα τύπου Ντιζόν
- χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι (ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό)
- 1 ματσάκι άνηθος φρέσκος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σάλτσα και μαρινάρισμα: Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και με ένα πιρούνι τα ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τα φιλέτα τόνου στο σκεύος και τα γυρίζουμε 1-2 φορές ώστε να βραχούν από τη σάλτσα.
Σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα ψήσουμε τα φιλέτα, για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Ψήσιμο: Λίγο πριν βγάλουμε τον τόνο από το ψυγείο, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Μεταφέρουμε τα φιλέτα τόνου με τη σάλτσα σε ένα ταψάκι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά. Σερβίρουμε τα φιλέτα με τη σάλτσα.
Συνοδεύουμε με Πατάτες τηγανητές ή ρύζι ή χόρτα της εποχής βραστά.