Υλικά
1.200 γρ. φασολάκια, προτιμότερο τσαουλιά (ζυγισμένα ακαθάριστα)
15 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
200 γρ. κατίκι Δομοκού
10 φύλλα βασιλικού
1 κουτ. σούπας ξίδι
1/2 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τα φασολάκια (θέλουμε να μείνουν καθαρό βάρος περίπου 1 κιλό), τα κόβουμε στη μέση και τα πλένουμε. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα φασολάκια για περίπου 6-8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όσο μας αρέσει. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ γεμάτο με κρύο νερό, για να κρυώσουν και για να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους. Στραγγίζουμε και απλώνουμε σε σαλατιέρα.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια και το κατίκι και ανακατεύουμε απαλά. Χτυπάμε στον πολυκόφτη τον βασιλικό με το λάδι, το ξίδι, το λεμόνι και αλατοπίπερο, μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή σος. Περιχύνουμε με το λαδολέμονο βασιλικού τη σαλάτα και σερβίρουμε.