Αντικαθιστούμε το πλιγούρι με φακή και νοστιμίζουμε το κλασικό ταμπουλέ
Υλικά
- 400 γρ. φακές ψιλές
- 2 ντομάτες, σε μικρά καρέ
- 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 3 πιπεριές κέρατο, ψιλοκομμένες
- 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- τα φύλλα από 6-7 κλωνάρια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
- 1 μικρό αγγούρι, σε μικρά καρέ
- 70 ml ελαιόλαδο
- χυμός από 1 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε κατσαρόλα βράζουμε σε άφθονο νερό τις φακές σε μέτρια φωτιά, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις αλατίζουμε ελαφρώς. Αφήνουμε να κρυώσουν. Σε σαλατιέρα ανακατεύουμε τις φακές με όλα τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας ροζέ από Αγιωργίτικο, Merlot.