Επιμέλεια: Γιάννης Λεμονής
Το πιάτο αυτό είναι από τα διασημότερα της λιβανέζικης κουζίνας καθώς διαθέτει περίοπτη θέση στα τραπέζια τους.
Υλικά
- 100 γρ. πλιγούρι ψιλό
- 1-2 ματσάκια μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1/2 ματσάκι δυόσμος, ψιλοκομμένος
- χυμός από 2 λεμόνια
- 3 ντομάτες, κομμένες σε κύβους
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
- 1/2 αγγούρι, κομμένο σε κύβους
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μπολ καλύπτουμε το πλιγούρι με βραστό νερό και αφήνουμε για τουλάχιστον 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Το σουρώνουμε και στραγγίζουμε καλά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι, τις ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το δυόσμο και το αγγούρι . Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε το λεμόνι, αλατοπίπερο και λάδι.
Αφήνουμε λίγο, για να μαριναριστούν τα υλικά, και σερβίρουμε.