Βάλτε στη σαλάτα και τα κοτσάνια από τις αγκινάρες, είναι εξίσου νόστιμα!
Υλικά
- 2 μάτσα σπαράγγια (περίπου 800 γρ.), καθαρισμένα και κομμένα διαγώνια. Πώς καθαρίζουμε τα σπαράγγια;
- τα φύλλα από 2 μάτσα ρόκα (αν τα φύλλα είναι πολύ μεγάλα, τα κόβουμε στη μέση)
- τα φύλλα από 1 μάτσο μυρώνια
- 6 αγκινάρες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες. Πώς καθαρίζουμε τις αγκινάρες;
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το ντρέσινγκ
- 2 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- 40 ml ελαιόλαδο
- 20 ml χυμός λεμονιού
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τα σπαράγγια για 2 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε αμέσως σε μπολ με παγωμένο νερό, για να διατηρήσουν ζωντανό το χρώμα τους. Στεγνώνουμε τα σπαράγγια με πετσέτα και τα μεταφέρουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε τη ρόκα, τα μυρώνια, τις αγκινάρες και ανακατεύουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το λεμόνι και το τζίντζερ. Περιχύνουμε τη σαλάτα, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Συμβουλή: Ο σεφ προτείνει να βάλουμε στη σαλάτα και τα κοτσάνια από τις αγκινάρες, αφού τα καθαρίσουμε (κρατάμε την καρδιά του κοτσανιού) και τα κόψουμε διαγώνια. Είναι εξίσου νόστιμα.