Υλικά
- 250 - 300 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού (επειδή κατά το καθάρισμα υπάρχει φύρα, αγοράζουμε περί τα 400 γρ.)
- 1 πράσινη σαλάτα
- 1 πακέτο φιλέτα καπνιστής πέστροφας (η συσκευασία περιέχει 2 φιλέτα)
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα ή 1 μικρό, ξερό κρεμμύδι σε ψιλά καρέ
- τα φυλλαράκια από 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένα
Για τη σάλτσα
- 80 ml ελαιόλαδο
- χυμός και ξύσμα από 1 μικρό, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα της αρεσκείας μας
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τα σαλατικά και τα πλένουμε πολύ σχολαστικά. Ιδανικά, τα βουτάμε σε μια λεκάνη με νερό όπου τα αφήνουμε να «μουλιάσουν» για να απομακρυνθούν τυχόν χώματα. Στεγνώνουμε τα σαλατικά σε πετσέτα ή με τον στεγνωτήρα σαλάτας που βρίσκουμε σε μαγαζιά με εξοπλισμό κουζίνας και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.
Χοντροκόβουμε τα σαλατικά με το χέρι και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι τον άνηθο και ανακατεύουμε. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με το πιρούνι το λάδι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο.Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού. Κόβουμε τα φιλέτα της πέστροφας σε μικρότερα κομμάτια με το χέρι, γαρνίρουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με Ψωμί ή παξιμάδια της αρεσκείας μας. Μπορούμε όμως να φτιάξουμε και ένα απλό λευκό πιλάφι και να συνοδεύσουμε τη σαλάτα με αυτό.