
Σούπα λαχανικών με εξωτικά αρώματα και πικάντικη επίγευση από τζίντζερ.
Υλικά
τα μπουκετάκια από 2 μεγάλα μπρόκολα
1 μεγάλη πατάτα, κομμένη σε κυβάκια
2 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος), σε λεπτές ροδέλες
1,2 λίτρα ζεστό νερό
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
1 κουτ. γλυκού κάρι σε σκόνη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για τη σούπα λαχανικών με κάρι ξεκινάμε και σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και βάζουμε τα πράσα.
Αλατίζουμε και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Προσθέτουμε το ζεστό νερό και την πατάτα.
Βράζουμε για 10 λεπτά και ρίχνουμε το μπρόκολο, το τζίντζερ και αλατοπίπερο.
Αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά ακόμα ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε δόσεις στον πολυκόφτη.
Πολτοποιούμε το μείγμα μέχρι να γίνει κρέμα, το μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Πασπαλίζουμε με το κάρι και σερβίρουμε.