Φωτογραφία: Shutterstock
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
20 γρ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
3 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
χυμός από 2 μοσχολέμονα (λάιμ)
300 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
6 παγάκια
250 ml παγωμένο νερό
παγάκια και ξύσμα λάιμ για το σερβίρισμα
Νικόλαος Κατσάνης
Διαδικασία
Χτυπάμε στο μπλέντερ ή στον πολυκόφτη που διαθέτουμε το τζίντζερ με τη ζάχαρη, το αλάτι, το χυμό από τα λάιμ και τα παγάκια, μέχρι να λιώσουν και να σχηματίσουν έναν υδαρή πολτό. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το νερό, ξαναχτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σερβίρουμε με παγάκια και το ξύσμα λάιμ.