Νόστιμη και χορταστική σαλάτα με κολοκυθάκια και ξερά βερίκοκα.
Υλικά
250 γρ. ανάμεικτες πρασινάδες (ρόκα, σαλάτα, λόλα κ.ά.), καλά πλυμένες και χοντροκομμένες
4 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες σαν ταλιατέλες ή σε πολύ λεπτά στρογγυλά φετάκια (καλύτερα με τον αποφλοιωτή για τις πατάτες)
50 γρ. αμύγδαλα λευκά, χοντροσπασμένα και καβουρδισμένα για 2-3 λεπτά σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία
5 ξερά βερίκοκα, σε λεπτές φέτες
1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κουτ. γλυκού μαυροκούκι
Για τη σάλτσα
60 ml ελαιόλαδο
1κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
2 κουτ. σούπας χυμός πορτοκαλιού
1 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
1/2 κουτ. γλυκού εστραγκόν ξερό,τριμμένο
Διαδικασία
Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στον πολυκόφτη που διαθέτουμε. (Τη σάλτσα μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο σε βαζάκι έως και 2 ημέρες.)
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.