
Πράσινη σαλάτα με μαρούλι, σπανάκι, λόλα, αντίδια και δροσιστική σος γιαουρτιού.
Υλικά
1 μικρό μαρούλι, χοντροκομμένο
1 λόλα πράσινη, χοντροκομμένη
200 γρ. φύλλα σπανάκι, χοντροκομμένα
200 γρ. αντίδια, χοντροκομμένα
1 μάτσο κάρδαμο, χοντροκομμένο (σε ενημερωμένες λαϊκές και μανάβικα), προαιρετικά
1 μάτσο ρόκα, χοντροκομμένη
1 φλιτζάνι τσαγιού αντίβ, ψιλοκομμένο
15 ντοματίνια τσέρι, κομμένα στη μέση
Για τη σος
χυμός από 1 μικρό λεμόνι
2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
90 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Για τη σαλάτα με πρασινάδες, κάρδαμο και ντοματίνια τσέρι, σε μια πιατέλα ή σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τα υλικά για τη σος.
Περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.