Συνταγή: Ντίνα Νικολάου
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΤο ντρέσινγκ κάνει τη διαφορά.
Υλικά
- τα φύλλα από 3 ματσάκια ρόκα, χοντροκομμένα
- 3 ματσάκια μυρώνια (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), χοντροκομμένα
- 1 μαραθόριζα, καθαρισμένη και τριμμένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 2 κλωναράκια σέλερι, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 καρότα, καθαρισμένα, τριμμένα στην ψιλή πλευρά του τρίφτη
Για το ντρέσινγκ
- 150 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 3 κουτ. σούπας γιαούρτι, στραγγιστό
- 50 ml χυμός πορτοκαλιού
- 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- το ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό
- το ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Ντρέσινγκ: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το γιαούρτι, το χυμό και τα ξύσματα των εσπεριδοειδών, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να προκύψει μια πηχτή σάλτσα.
Βάζουμε τα σαλατικά (ρόκα, μυρώνια, μαραθόριζα, σέλερι, καρότα) σε μια πιατέλα, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.