Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΧορταστική και ιδιαίτερη σαλάτα, ό,τι πρέπει για τις πρώτες ζέστες της άνοιξης.
Υλικά
- 1 μικρή σελινόριζα (περίπου 500 γρ.)
- 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 4 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα (κατά προτίμηση πικάντικη)
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη
- αλάτι, πιπέρι
- 500 γρ. ρόκα (έτοιμη καθαρισμένη, στα σούπερ μάρκετ)
- 1 - 2 φιλέτα από καπνιστό σκουμπρί σε κομμάτια
Για το σερβίρισμα
- ψημένο ψωμί
Διαδικασία
Ξεφλουδίζουµε τη σελινόριζα, την κόβουµε σε µπαστουνάκια ή τη χοντροτρίβουµε, τη ρίχνουµε σε µπολ και την περιχύνουµε µε το χυµό λεµόνι. Προσθέτουµε τη µαγιονέζα, τη µουστάρδα και την κάππαρη, αλατοπιπερώνουµε και ανακατεύουµε καλά όλα τα υλικά. Μοιράζουµε σε 4 πιάτα τη ρόκα, το µείγµα της σελινόριζας, σκορπίζουµε τα φιλέτα από το κουµπρί και σερβίρουµε µε ψηµένο τραγανό ψωµί.