Κείμενο: Λευτέρης Λαζάρου
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
500 γρ. κουνουπίδι πολύ ψιλοκομμένο (μπορούμε να το χτυπήσουμε στον πολυκόφτη πατώντας διακεκομμένα τον διακόπτη, ώστε να ψιλοκοπεί και όχι να λιώσει) ή τριμμένο στον τρίφτη (σαν κουσκούς)
6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
το λευκό μέρος από 2 πράσα, πολύ ψιλοκομμένα
ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
50 ml ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
100 γρ. πιπεριά Φλωρίνης, από βάζο, καλά στραγγισμένη
200 ml ζωμός κρέατος
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι
Διαδικασία
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα με ωμό κουνουπίδι.
Χτυπάμε στον πολυκόφτη τα υλικά της σάλτσας.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με όση σάλτσα θέλουμε και την υπόλοιπη την αφήνουμε στο τραπέζι για να τη χρησιμοποιήσουμε ως ντρέσινγκ για άλλα μεζεδάκια.