Φωτογραφία: Αμαρυλλίς Τσέγκου
Αποθήκευση για αργότεραΜια πλούσια, δροσερή σαλάτα, τόσο χορταστική, που την απολαμβάνουμε και σκέτη. Μυστικό: τα λαχανάκια Βρυξελλών, ροδοψημένα και περιχυμένα με το απίθανο ντρέσινγκ.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ
Υλικά
250 γρ. μπρόκολο, σε μικρά μπουκετάκια
100 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, σε φέτες
150 γρ. ανάμεικτες πρασινάδες (λόλα, μαρούλι κ.ά.), χοντροκομμένες
1 πιπεριά Φλωρίνης, σε μπαστουνάκια
1 πράσινη πιπεριά, σε μπαστουνάκια
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένη καρυδόψιχα
1/3 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το ντρέσινγκ
ξύσμα + χυμός από 1 μικρό λεμόνι
1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη
2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
1 κουτ. σούπας μέλι
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για τη σαλάτα με πρασινάδες και λαχανάκια Βρυξελλών, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Σε ένα μέτριο ταψί βάζουμε το μπρόκολο, τα λαχανάκια, την καρυδόψιχα, τη ζάχαρη, το μπούκοβο, το λάδι και αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε καλά, τα στρώνουμε ομοιόμορφα και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε τις πρασινάδες με τις πιπεριές και τα ψημένα λαχανικά.
Σε μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ με ένα πιρούνι, περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα και σερβίρουμε.