Ή αλλιώς ένα δροσερό, ντοματένιο ταμπουλέ, ό,τι πρέπει για τις ζεστές μέρες του θέρους.
Υλικά
- 150 γρ. πλιγούρι, κατά προτίμηση ψιλό
- 500 γρ. ντομάτες, ώριμες αλλά όχι παραγινωμένες
- 1 μεσαίου μεγέθους αγγούρι, βιολογικό, με τη φλούδα
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
- τα φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- λίγα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
- χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
- 150 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Ξεπλένουμε καλά το πλιγούρι και το ετοιμάζουμε ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Κόβουμε τις ντομάτες και το αγγούρι σε μικρούς κύβους και τους βάζουμε σε ένα μπολ με το πλιγούρι. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα κρεμμυδάκια. Αφήνουμε το πλιγούρι για περίπου 5 λεπτά ώστε να «τραβήξει» τα υγρά που θα βγάλουν οι ντομάτες και το αγγούρι και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το λεμονοχυμό και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Συμβουλή: Η σαλάτα αυτή μπορεί να καταναλωθεί και μετά από αρκετές ώρες. Αυτό σημαίνει πως μπορούμε να τη φτιάξουμε από νωρίς και να την βάλουμε στο ψυγείο οπότε θα είναι και πολύ δροσερή στο σερβίρισμα.