Μία δροσερή σαλάτα με εξωτικά πλαντέινς, κόκκινα φασόλια, καυτερές πιπεριές και αβοκάντο.
Υλικά
2 πλαντέινς (plantains) κίτρινες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια 2 εκ.
1 αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια 2 εκ.
400 γρ. κόκκινα φασόλια έτοιμα, βρασμένα από κονσέρβα, καλά ξεπλυμένα και στραγγισμένα
150 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
100 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 μικρές πιπεριές καυτερές, καθαρισμένες και λεπτοκομμένες
1/2 μάτσο φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
30 ml ελαιολάδο
Για το ντρέσινγκ
50 γρ. χυμός λάιμ
30 ml ελαιολάδο
1 κουτ. γλυκού (κοφτό) ζάχαρη
1 μικρό φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε σαλάτα με πλαντέινς και αβοκάντο, αρχικά ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις πλαντέινς για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε τις πλαντέινς με όλα τα υλικά για τη σαλάτα.
Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε με το πιρούνι όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Ανακατεύουμε απαλά τη σαλάτα με πλαντέινς και αβοκάντο και σερβίρουμε.