Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΑν δεν σας αρέσει η καπνιστή πέστροφα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με τόνο κονσέρβας.
Υλικά
- αλάτι
- 400 γρ. κατεψυγμένος αρακάς
- 3 φιλέτα καπνιστής πέστροφας σε φετάκια
- 1 μικρή μαραθόριζα (φινόκιο), λεπτοκομμένη
- 1/3 μάτσο μυρώνια ή μαϊντανό, ψιλοκομμένα
Για τη σαλτσα
- 60 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας σουσάμι
- το χυμό 1 λεμονιού
- 2 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο, κοπανισμένο
Διαδικασία
Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει τον αρακά για 7 - 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς, και τον στραγγίζουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπιζέλια με την πέστροφα, τη μαραθόριζα και τα μυρώνια ή μαϊντανό. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το σουσάμι, το χυμό λεμόνι και το μαραθόσπορο. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.