Ιντριγκαδόρικη σαλάτα συνδυάζει τη ρόκα με πορτοκάλι και αχλάδι.
Υλικά
- 3 ματσάκια ρόκα (τα φύλλα)
- 2 πορτοκάλια, χωρισμένα στα φιλέτα τους (καθαρίζουμε τις φέτες όσο καλύτερα γίνεται από ίνες και μεμβράνες)
- 3 αχλάδια, καθαρισμένα, σε κυβάκια (τα περιχύνουμε με ελάχιστο λεμονοχυμό για να μη μαυρίσουν)
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
- τα φύλλα από 1 ματσάκι δυόσμο, χοντροκομμένα
- 2 κουτ. σούπας φρέσκος κόλιανδρος (σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ),ψιλοκομμένος (αν θέλουμε)
- τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
Για τα κρουτόν
- 1/2 σκελίδα σκόρδου, ελαφρώς κοπανισμένη
- 250 γρ. ψωμί (με την κόρα), σε κυβάκια
- 50 ml ελαιόλαδο
Για το ντρέσινγκ
- 70 ml ελαιόλαδο
- 25 ml ξίδι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρος ξερός, κοπανισμένος
Διαδικασία
Κρουτόν:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140° C.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τo ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό το σκόρδο. Πετάμε το σκόρδο.
Ανακατεύουμε καλά τους κύβους του ψωμιού με το αρωματισμένο λάδι και τους μεταφέρουμε σε ένα ταψί σε μονή στρώση. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανοί. Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν από το λάδι.
Ντρέσινγκ:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με πιρούνι όλα τα υλικά απαλά.
Σαλάτα:
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τη ρόκα, τα πορτοκάλια, τα αχλάδια, τις ελιές και τα μυρωδικά. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε, μεταφέρουμε σε πιατέλα, προσθέτουμε τα κρουτόν και σερβίρουμε.