Φωτογραφία: Jessica Morfis
Αποθήκευση για αργότεραΔε μπορείτε να φανταστείτε πόσο ταιριάζει το γλυκόξινο ροδάκινο με το πικάντικο νούμπουλο.
Υλικά
- 2 μέτρια ροδάκινα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
- 2 - 3 σταγόνες ταμπάσκο
- 300 γρ. ανάμεικτα πράσινα σαλατικά της αρεσκείας μας, όπως σικορέ, λόλες κ.ά., πλυμένα και χοντροκομμένα (υπάρχουν και έτοιμα, πλυμένα και συσκευασμένα σε σακουλάκια, στα μανάβικα των σούπερ μάρκετ)
- 200 γρ. αρμύρα, πλυμένη και ψιλοκομμένη (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
- 30 γρ. αμύγδαλο φιλέ, καβουρδισμένο (σε αντικολλητικό τηγάνι για 1 - 2 λεπτά, χωρίς λιπαρή ουσία)
- 10 φέτες νούμπουλο Κερκύρας (παραδοσιακό αλλαντικό από ψαρονέφρι, πασπαλισμένο με αλάτι και κόκκους πιπεριού, καπνισμένο και αρωματισμένο με βότανα. Bρίσκουμε σε μεγάλα ΑΒ και σε παντοπωλεία, όπως τα: Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής, Μιράν, Πανδαισία, Αλεξανδρής κ.ά. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε προσούτο ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας)
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι κατά προτίμηση χοντρό, θαλασσινό
Διαδικασία
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τα ροδάκινα με τη ζάχαρη, το ξίδι και το ταμπάσκο και τα αφήνουμε 5 λεπτά, να μαριναριστούν.
Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε τις πρασινάδες με την αρμύρα, αλατίζουμε και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα ροδάκινα μαζί με τα υγρά τους, σκορπίζουμε το αμύγδαλο και ανακατεύουμε απαλά.
Απλώνουμε ομοιόμορφα τις φέτες του αλλαντικού και σερβίρουμε.