Μία φρεσκότατη, ανοιξιάτικη σαλάτα για το καθημερινό ή το γιορτινό τραπέζι.
Υλικά
250 γρ. ανάμεικτες πρασινάδες εποχής (όπως μαρούλι, ρόκα, λόλα κ.ά.), καθαρισμένες και χοντροκομμένες
το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
200 γρ. φρέσκα τρυφερά σπαράγγια (μόνο τις τρυφερές κορυφές), καθαρισμένα
2 κουτ. σούπας μάραθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
150 γρ. φράουλες, καλά πλυμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
120 γρ. ξερή μυζήθρα, τριμμένη
Για το ντρέσινγκ
1/2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
2 κουτ. σούπας φρέσκος χυμός λεμονιού
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 γρ. φράουλες
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τα σπαράγγια για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα βρέχουμε με παγωμένο νερό, για να διατηρήσουν το χρώμα τους.
Ντρέσινγκ
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι όλα τα υλικά, μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο και ρευστό μείγμα, και αφήνουμε στην άκρη.
Σαλάτα
Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε τις πρασινάδες, τα κρεμμυδάκια, τα σπαράγγια, το μάραθο, τις φράουλες και αλατοπίπερο. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.