Μια δροσερή σούπα που σερβίρεται θαυμάσια ως συνοδευτικό ντιπ για τηγανητά ψαράκια.
Υλικά
- 2 μεγάλα αγγούρια, δροσερά από το ψυγείο, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
- το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 πράσινη πιπεριά κέρατο, καθαρισμένη από κοτσάνι και σπόρια
- τα φύλλα και τα τρυφερά κοτσάνια από 1/2 ματσάκι κόλιανδρο (ή, αν δεν βρείτε, άνηθο)
- 150 ml ελαιόλαδο
- 50 ml μηλόξιδο (ή λευκό κρασόξιδο)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- γιαούρτι στραγγιστό για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από το γιαούρτι και τα πολτοποιούμε πολύ καλά. Αν η σούπα βγει πιο πηχτή από όσο θέλουμε, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο επιπλέον και λίγο κρύο νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα. Αν δεν έχουμε μπλέντερ κάνουμε τη διαδικασία στο μούλτι σε 2-3 δόσεις, μοιράζοντας τα υλικά και παρατείνοντας την πολτοποίηση ώστε να γίνει πιο λεία η σούπα.
Σερβίρουμε τη σούπα σε μπολάκια και γαρνίρουμε κάθε μερίδα με λίγο γιαούρτι. Αν δεν την σερβίρουμε αμέσως τη διατηρούμε στο ψυγείο παγωμένη.
Συνοδεύουμε με: Μπορούμε να καταναλώσουμε τη σούπα ως έχει, ως ελαφρύ γεύμα, συνοδεία φρυγανισμένου ψωμιού με λίγο λάδι, χοντρό αλάτι και ρίγανη. Όμως, μπορούμε να συνδυάσουμε τη σούπα με κάποιο αλλαντικό της αρεσκείας μας ή ακόμα και να τη σερβίρουμε ως ντιπ για τηγανητά ψαράκια (γαύρο, αθερίνα κ.λπ.). Τέλος, μπορεί να σερβιριστεί ως εναρκτήριο πιάτο ενός γιορτινού καλέσματος.