Κείμενο: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΟι δίσκοι παρμεζάνας γίνονται γρήγορα στον φούρνο και χαρίζουν τραγανή αίσθηση στη χορταστική σαλάτα.
Υλικά
200 γρ. πράσινη ή ανάμεικτη σαλάτα της αρεσκείας μας
4 πιπεριές Φλωρίνης (ψητές από βάζο)
3 βρασμένα πασχαλινά αυγά
80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
4 ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες (από βαζάκι, καλά στραγγισμένες)
αλατοπίπερο
50 ml ελαιόλαδο
λίγα φυλλαράκια από φρέσκα μυρωδικά (αν μας βρίσκονται)
Διαδικασία
Για την πράσινη σαλάτα με πασχαλινά αυγά, τσιπς παρμεζάνας και πιπεριές Φλωρίνης από βάζο ξεκινάμε και στρώνουμε 1 μικρό ταψί με λαδόκολλα και βάζουμε κουταλιά-κουταλιά τριμμένη παρμεζάνα (συνολικά 80 γρ.) σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε στους 150° C στη λειτουργία του αέρα για περίπου 8 - 10 λεπτά, μέχρι να σχηματιστούν τραγανοί δίσκοι παρμεζάνας.
Παράλληλα, σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό, αλατοπίπερο, 4 ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες (από βαζάκι, καλά στραγγισμένες) και 50 ml ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε το ντρέσινγκ σε 1 μπολ με 200 γρ. πράσινη ή ανάμεικτη σαλάτα της αρεσκείας μας (έτοιμη, πλυμένη, σε σακουλάκια στο σούπερ μάρκετ), προσθέτουμε 4 πιπεριές Φλωρίνης (ψητές από βάζο), σε λωρίδες, και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
Καθαρίζουμε 3 βρασμένα πασχαλινά αυγά, τα κόβουμε στη μέση και τα προσθέτουμε στη σαλάτα μαζί με τα τσιπς παρμεζάνας και λίγα φυλλαράκια από φρέσκα μυρωδικά (αν μας βρίσκονται).