Το αβοκάντο δένει τέλεια με δροσερές πρασινάδες. Γιατί, λοιπόν, να λείπει από τις σαλάτες μας;
Υλικά
1 μικρό και τρυφερό μαρούλι, χοντροκομμένο
250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
400 γρ. καλαμπόκι κονσέρβας, στραγγισμένο (ή καλαμπόκι κατεψυγμένο), κατά προτίμηση βιολογικό
2 μεγάλα και ώριμα αβοκάντο, σε μικρά καρέ
Για τη σάλτσα
2 κουτ. σούπας χυμός λάιμ
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος ή μαϊντανός ελάχιστο κύμινο σε σκόνη
λίγο αλάτι
1/4 κουτ. γλυκού τσίλι ή καυτερό μπούκοβο
Μυστικά
Η πράσινη σαλάτα με αβοκάντο, καλαμπόκι και σάλτσα τσίλι ταιριάζει υπέροχα με ψητά κρεατικά, κοτόπουλο, χοιρινό (μπριζόλες, πανσέτες), μπέργκερ.
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε πράσινη σαλάτα με αβοκάντο ξεκινάμε ανακατεύοντας όλα τα υλικά της σαλάτας.
Χτυπάμε με το πιρούνι τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολάκι.
Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε.