Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΗ καυτερή τσίλι σος απογειώνει το σάντουιτς αυτό. Σου έχουμε και την σπιτική εναλλακτική της για να ετοιμάσεις τη δική σου.
Υλικά
- 2 αυγά
- 1 ώριμο αβοκάντο
- το χυμό από 1 λάιμ ή 1/2 λεμόνι
- αλάτι
- 2 μεγάλες φέτες ψωμί σικάλεως (ή 4 μικρές)
- 2 κ.γ. τσίλι σος (ή μείγμα από 1 κ.γ. βαλσαμικό, 1 κ.γ. πελτέ και 1/2 κ.γ. πάπρικα καυτερή ή γλυκιά)
- λίγα τρυφερά φύλλα ρόκας
Διαδικασία
Βράζουμε τα αυγά για 6΄- 8΄και μόλις κρυώσουν, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε ένα μπολ λιώνουμε με ένα πιρούνι τη σάρκα του αβοκάντο, προσθέτουμε το χυμό λάιμ ή λεμόνι, αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Απλώνουμε το μείγμα του αβοκάντο σε στο ψωμί και από πάνω στρώνουμε τις φέτες των αυγών. Περιχύνουμε με την τσίλι σος, λίγα τρυφερά φύλλα ρόκας και σερβίρουμε.