Κείμενο: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΗ γεύση του κόλιανδρου με τη ντομάτα και το χυμό από λάιμ θα σας εκπλήξει!
Υλικά
4 μεγάλες ώριμες ντομάτες σε ψιλά καρέ
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρή πιπεριά τσίλι, σε λεπτές ροδέλες
χυμό από 1/2 λεμόνι
1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
1/4 μάτσο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
αλάτι και πιπέρι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αραβικές πίτες
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε την πικάντικη ινδική σαλάτα, σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τη πιπεριά τσίλι, σε λεπτές ροδέλες, το χυμό από το λεμόνι, το κύμινο, το κόλιανδρο ή μαϊντανό, και τα φύλλα δυόσμου.
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά να μαριναριστούν.
Σερβίρουμε την πικάντικη ινδική σαλάτα με ζεστές αραβικές πίτες.