Πεπόνι και ροδάκινα έρχονται σε αντίθεση με το προσούτο και τη γραβιέρα, συνθέτοντας ένα γλυκάλμυρο, πεντανόνστιμο και πολύχρωμο πιάτο.
Υλικά
4 φέτες πεπόνι (περίπου 150 γρ. η καθεμία, χωρίς τη φλούδα)
6 ροδάκινα, χωρίς το κουκούτσι
80 γρ. προσούτο σε λεπτές φέτες
80 γρ. γραβιέρα σε κυβάκια ή σε φλούδες (χρησιμοποιούμε τον αποφλοιωτή, για να κόψουμε πολύ λεπτές φέτες).
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ξίδι βαλσαμικό
Μυστικά
Αν θέλουμε, συνοδεύουμε το γεύμα μας με μέλι και καρύδια που βάζουμε σε ένα μικρό μπολ (ό,τι πρέπει για ένα πλούσιο πρωινό) ή πολύσπορο ψωμί και αλατσοελιές.
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε πεπόνι και ροδάκινα με προσούτο και γραβιέρα, σε μια πιατέλα απλώνουμε τις 4 φέτες πεπόνι κομμένες σε μέτρια κομμάτια
Προσθέτουμε και ανακατεύουμε τα ροδάκινα, κομμένα σε φέτες.
Σκορπίζουμε 80 γρ. προσούτο σε λεπτές φέτες και 80 γρ. γραβιέρα σε κυβάκια ή σε φλούδες.
Περιχύνουμε με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και 1 κουτ. γλυκού ξίδι βαλσαμικό και σερβίρουμε.