Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΔυναμωτική, θρεπτική και γρήγορη, αυτή η σούπα είναι ιδανική και για όσους προσέχουν τη διατροφή τους!
Υλικά
- 1 κουτ. ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- 700 ml σπιτικό ζωμό λαχανικών ή κότας (αν μας βρίσκονται) ή νερό
- 2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 1 εκ.
- αλάτι, πιπέρι
- 50 γρ. σέσκουλα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- 50 γρ. τριμμένο μετσοβόνε
Για το σερβίρισμα
- ψωμί ή φρυγανιές
Διαδικασία
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, για περίπου 1 λεπτό. Ρίχνουμε το σπιτικό ζωμό ή το νερό, τις πατάτες και αλατοπίπερο και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ (ή στο μούλτι σε δύο δόσεις) και προσθέτουμε τα σέσκουλα. Βράζουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, ρίχνουμε το μετσοβόνε, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με: Ψωμί ή φρυγανιές.