Οι αγκινάρες και τα σπαράγγια απογειώνουν αυτή την ανοιξιάτικη πατατοσαλάτα.
Υλικά
8 καρδιές αγκινάρας, σε μέτρια καρέ
500 γρ. σπαράγγια, καθαρισμένα
500 γρ. πατάτες, σε μέτρια καρέ
16 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 αυγά βραστά σφιχτά, σε κυβάκια
2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
30 ml χυμός λεμονιού
1 κουτ. σούπας ξίδι
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Για την πατατοσαλάτα με αγκινάρες και σπαράγγια, βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τις πατάτες σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά ή μέχρι να μισογίνουν.
Ρίχνουμε και τις αγκινάρες και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ζεματίζουμε τα σπαράγγια για 3-4 λεπτά.
Στραγγίζουμε και κόβουμε τα σπαράγγια σε μέτρια κομμάτια.
Απλώνουμε σε μια πιατέλα τα βραστά λαχανικά.
Προσθέτουμε τα αυγά και τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με τον άνηθο.
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τη μουστάρδα, το λεμόνι, το ξίδι, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και περιχύνουμε τη σαλάτα.