Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΠίτσα στα γρήγορα ελαφριά και αρωματική.
Υλικά
- 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 μέτριες αραβικές πίτες.
- 200 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε ροδέλες
- το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 8 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα κατά μήκος (σε μπαστουνάκια) ή σε φετάκια
- χοντρό αλάτι
- 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου (ή όποιο άλλο φρέσκο μυρωδικό έχουμε)
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε το μπούκοβο με το ελαιόλαδο και αλείφουμε με το μείγμα τις αραβικές πίτες. Από πάνω στρώνουμε τη φρέσκια μοτσαρέλα και τα κρεμμυδάκια. Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, φύλλα φρέσκου δυόσμου και ψήνουμε τις πίτσες για περίπου 5 - 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.