Για ακόμα πιο ωραία εμφάνιση, μπορούμε, αντί για κύβους, να κόψουμε την ψίχα του καρπουζιού με το ειδικό μικρό σκουπ που κόβει μπαλίτσες.
Υλικά
Για τη σαλάτα
3 μεγάλες ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες, σε μέτρια κομμάτια
2-3 τρυφερές καρδιές μαρουλιού, σε μέτρια κομμάτια
4 φλιτζ. τσαγιού μικροί κύβοι ψίχα από ώριμο καρπούζι (από περίπου 2 φέτες καρπούζι)
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
τα φύλλα από 4 κλωνάρια μέντα (εναλλακτικά βάζουμε δυόσμο, αλλά η μέντα ταιριάζει πιο πολύ), ψιλοκομμένα
120 γρ. μελίχλωρο Λήμνου, σε μικρούς κύβους, ή 1 αβοκάντο, σε μικρούς κύβους (ή, ιδανικά, και τα δύο μαζί!)
Για τη σάλτσα
80 ml ελαιόλαδο
50 ml χυμός λάιμ + ξύσμα από 1 λάιμ
20 γρ. μέλι, διαλυμένο σε 1 κουτ. σούπας καυτό νερό
1/2 κουτ. γλυκού ανάμεικτο μπούκοβο, καυτερό και γλυκό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε με το πιρούνι όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Σε φαρδιά σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.