Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΠανεύκολο σνακ, πρώτο πιάτο σε γιορτινό τραπέζι ή κύριο γεύμα συνοδεία ενός απλού πιλαφιού.
Υλικά
- 2 κολοκύθια, κομμένα σε ψιλές ροδέλες (για ευκολία χρησιμοποιούμε το εργαλείο μαντολίνο)
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα ακέρωτου λεμονιού
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 50 ml ελαιόλαδο
- 150 γρ. ξινομυζήθρα
- λίγος φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος, ή ξερός κοπανισμένος
- 4 λεπτές φέτες ψωμί της αρεσκείας μας
- αλατοπίπερο
Διαδικασία
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα κολοκύθια, το ξύσμα λεμονιού, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε στο γκριλ ή σε τοστιέρα τις φέτες ψωμιού και τις αλείφουμε με την ξινομυζήθρα. Μοιράζουμε πάνω στο ψωμί το μείγμα με τα κολοκυθάκια, πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο, ή ξερό, κοπανισμένο, και σερβίρουμε. Σερβίρουμε τις μπρουσκέτες ως ελαφρύ γεύμα ή ως ορεκτικό σε ένα γιορτινό κάλεσμα. Αν θέλουμε να τις συνοδεύουμε με κάτι, ετοιμάζουμε ένα απλό πιλάφι με ψιλοκομμένη ντομάτα ή μια ντοματοσαλάτα.