Νόστιμη και πλούσια σαλάτα με μπρόκολο, σταφίδες, κουκουνάρια και φέτα.
Υλικά
τα μπουκετάκια από 2 μεγάλα μπρόκολα
1 κλωνάρι σέλινο, με τα φύλλα του, ψιλοκομμένα
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας κουκουνάρια
2 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
1/2 φλιτζ. τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το ντρέσινγκ
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτ. γλυκού μέλι
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε μπροκολοσαλάτα με κρεμμύδια, σταφίδες, φέτα και ντρέσινγκ γιαουρτιού, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα μπουκετάκια μπρόκολου για 2-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει, αλλά να παραμείνει τραγανό.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το βρασμένο μπρόκολο, καλά στραγγισμένο, με το σέλινο και τη φέτα.
Αλατοπιπερώνουμε.
Παράλληλα, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια μέχρι να αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα.
Τα πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν.
Προσθέτουμε το κουκουνάρι και τις σταφίδες και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στο μπολ με το μπρόκολο, τη φέτα και το σέλερι.
Ντρέσινγκ
Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
Περιχύνουμε τη μπροκοσαλάτα μας με τη σάλτσα και ανακατεύουμε πολύ καλά.