Ανοιξιάτικη σαλάτα με μαρούλι, σπαράγγια διάφορα μυρωδικά και αυγά.
Υλικά
1 μαρούλι μεγάλο, ψιλοκομμένο
250 γρ. παντζάρια, με τη φλούδα
1/2 μάτσο σπαράγγια, καθαρισμένα
4 αυγά, σφιχτοβρασμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
4 κουτ. σούπας δυόσμος, ψιλοκομμένος
1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σος
30 ml χυμός λεμονιού
2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
90 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Για τη μαρουλοσαλάτα με σπαράγγια και παντζάρι, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα παντζάρια σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν (ελέγχουμε τρυπώντας τα με ένα λεπτό μαχαίρι, πρέπει να τα διαπερνά με ευκολία).
Τα στραγγίζουμε και, μόλις κρυώσουν λίγο, τα ξεφλουδίζουμε με το χέρι (η φλούδα βγαίνει πολύ εύκολα).
Σε μια άλλη κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε για 3-4 λεπτά τα σπαράγγια.
Κόβουμε τα παντζάρια σε κύβους και τα ανακατεύουμε με τη ρίγανη, το ξίδι και το ελαιόλαδο.
Κόβουμε τα σπαράγγια σε μέτρια κομμάτια και τα αυγά σε κυβάκια.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη σος.
Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε το μαρούλι με το κρεμμυδάκι, τα αρωματικά, τα σπαράγγια, αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα.
Ρίχνουμε από πάνω τα παντζάρια, αλατοπιπερώνουμε τα αυγά και τα προσθέτουμε.
Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και σερβίρουμε τη μαρουλοσαλάτα με σπαράγγια και παντζάρι.