Συνταγή: Ντίνα Νικολάου
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 1/2 κιλό λάχανο ψιλοτριμμένο
- 3 καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, ψιλοτριμμένα
- 10 ραπανάκια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φετούλες
- 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
- 1 πιπεριά Φλωρίνης (από βάζο), σε λεπτά μπαστουνάκια
- τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένος
Για τη βινεγκρέτ
- 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο ή ξίδι από λευκό κρασί
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το λάχανο, το καρότο, τα ραπανάκια, το κρεμμύδι και την πιπεριά. Βάζουμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ σε ένα βάζο και τα χτυπάμε καλά να να προκύψει μια ενιαία παχύρρευστη σάλτσα. Περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε και την αφήνουμε στην άκρη ώστε να «μαριναριστεί» και να μαλακώσει κάπως το λάχανο. Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε σαλατιέρα, πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με: Με δύο βραστά αυγά ανά άτομο, ψωμί και λίγη φέτα ή γιαούρτι έχουμε ένα γρήγορο, ολοκληρωμένο γεύμα. Επίσης, η λαχανοσαλάτα αυτή συνοδεύει θαυμάσια ψητά λουκάνικα, μπριζόλες χοιρινές και μπιφτέκια.