Τουρλού λαχανικών με άρωμα βασιλικού και υπέροχη γεύση φέτας.
Υλικά
- 3 μέτρια κολοκύθια, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους 1 εκ.
- 2 μικρές τσακώνικες μελιτζάνες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 1 εκ.
- 2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 1 εκ.
- 3 μέτριες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους 1 εκ.
- 3 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 100 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια, σε κύβους 1 εκ.
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα με το βασιλικό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά, να μαριναριστεί. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις πατάτες για 3 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε το κολοκυθάκι και τη μελιτζάνα, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αδειάζουμε το «μπριάμ» σε βαθύ μπολ, ρίχνουμε τη «σάλτσα» ντομάτας, τη φέτα και ανακατεύουμε απαλά.